Pastoraal

Pastor(t)aal December 2016

Houdt goede moed

We naderen nu het einde van het jaar 2016. Ondanks dat er problemen, stormen, briesjes op ons af zijn gekomen, hebben wij mogen ervaren Zijn liefde voor ons. Het was een bewogen jaar en de Heer heeft ons de overwinning gegeven. We mochten vertrouwen op Zijn Woord en beloften. We mochten omhoog zien en alles van de Here Jezus verwachten.

Zo noem ik u ook de belofte voor ons zoals in Johannes 16 : 33 de Here Jezus zegt: “ houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen “. Zo konden we functioneren. In Hebr. 13 : 5 staat ook nog: “ Ik zal u geenzins begeven, Ik zal u geenszins verlaten “. Hij is in elke situatie met ons geweest. Hij was erbij. 

Onvrede, onrust, boosheid, ongeduld om ons heen kon onze blijdschap niet ontnemen. Zoals Rom. 8 : 37 zegt: “ met de Here Jezus zijn we meer dan overwinnaars “.

Ook mochten we voor onze buren, vrienden, kennissen, collega’s, mensen in onze omgeving die het moeilijk hadden bidden. De liefde en de bewogenheid van de Here Jezus dwong ons om om te zien naar onze medemens. Zo waren we een instrument in Gods handen. Het afgelopen jaar heeft de Heer grote dingen aan ons gedaan. Hij heeft onze gebeden gehoord en verhoord.

We gaan nu bijna het nieuwe jaar 2017 binnen. Ook in het Nieuwe Jaar mogen we alles van de Heer verwachten. We zijn Zijn kinderen en Hij heeft ons lief. We gaan bij Hem schuilen. Zoals Psalm 23 zegt ; “De Heer is onze Herder en het zal ons aan niets ontbreken. 

Wat een belofte voor 2017!

Frank

*/