Straatevangelisatie

Uitdelen van tractaten

Vakantie - bijbelclub Sacalaz

En een hoop FUN!

Gemeentes bezoeken

Andreas v.d. Elst

Persoonlijk

Nu ik dit schrijf zijn we (Ligia en ik) net terug van een bergtocht van 8 uur naar de top Tarcu 2190 metri. Nu zit ik in de caravan met een verrekte knie en heb nu de tijd om even iets op te schrijven J. Normaal ben ik altijd wel bezig met iets, maar nu ben ik noodgedwongen op bed. We zijn dit weekend er even tussen uit gegaan om even te “relaxen” voordat de zomerkampen van start gaan. Nog een weekje en dan is ook pa (Johannes) in Roemenie en gaan we samen met hem naar het zuiden waar we evangelisatie werk doen onder de zigeuner bevolking.  Vanaf Mei 2014 heb ik ook een nieuwe taak over genomen en ben ik nu oficeel directeur van de Roemeense afdeling van C.C.I. (Christian Camping International). Het is een hele uitdaging en we staan nog in de babyschoenen, maar ik weet dat God grote dingen doet en dat Hij in alles met ons is. Ligia gaat na de zomer beginnen met werk op de kleuterschool in Sacalaz. In Juli zal ze haar master degree halen in educationaal management. Het is even doorbijten, maar God voorziet in alles J.

 

Tussen 23 Julie en 23 Augustus zijn we in Nederland. We willen zoveel mogelijk mensen ontmoeten en nieuwe contacten leggen met een ieder die dit wil. Graag horen van jullie terug wanneer dit uitkomt en of dit mogelijk is met ons programma. Tot nog toe is er nog niets vastgelegt. DUS... wees snel J

 

ALO!COPII

We zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de zomerkampen. Dit jaar zijn er 6 kampen met rond de 45 kinderen in elk kamp in de leeftijd van 7-12 jaar. Dit jaar gaat het programa over de snelweg naar de hemel waarin kinderen leren over het verkeer, maar ook over het leven van Josef en hoe ze zelf God kunnen leren kennen. Het is altijd een heel gedoe om alles voor te bereiden en een grote verandwoording om met 45 kinderen en 14 leiding (veelal jongeren) 6 dagen door te brengen met alle risicos van dien. Door de jaren heen hebben we mogen ervaren dat God ons heeft beschermt en dat vele kinderen van God hebben gehoord en hebben mogen proeven van hoe een leven eruit ziet met God. Ouders belden ons op na de kampen en vroegen ons wat we hadden gedaan, aangezien hun kinderen veranderd waren en bijvoorbeeld voor het eten bidden en dat ze niet meer pesten of schelden.

 

God is goed en ondanks de transperatie en stress zijn we toch altijd weer dankbaar voor het effect dat de kampen hebben op de kinderen, maar ook op de leiding. We vragen jullie gebed  voor de leiding en de kinderen. Dat God ons zal beschermen voor elk gevaar en voor ziektes en dat Zijn rust zal zijn ook op Ligia en mij tijdens de 2 kampen waar wij de leiding hebben.

 

Sacalaz

In Sacalaz gaat het werk door. De kinderclub en de jeugdgroep gaan ondanks enige turbulentie toch voorwaards.

We leven in een tijd dat er zoveel veranderd en waarin kinderen en jeugd meer en meer worden beinvloed door de mass-media en waar de invloed van de “wereld” meer en meer grip krijgt in hun leven.

Voor ons is dit een uitdaging om standvastig te blijven in hetgeen God ons heeft gegeven en dat wij mogen uitdragen in alles wat we doen en dat een leven met God veel beter is dan hetgeen de wereld kan geven.

Het is ook moeilijk te zien dat de oudere generatie de kinderen en de jongeren totaal niet begrijpen. Zolang een kind of een tiener in de kerk zit en zich gedraagd zoals het hoort dat is alles goed, maar hetgeen die persoon werkelijk mee zit word niet begrepen.

Zelf word ik veel geconfronteerd met depersoonlijke problemen van kinderen en jeugd en het is niet altijd makkelijk om ze te kunnen helpen soms ook omdat ze niet willen. Zelf heb ik besloten om er altijd te zijn

voor een ieder die dit nodig heeft ondanks wat er misshien is voorgevallen in het verleden. Het is niet makkelijk en graag vraag ik uw gebed om wijsheid te hebben en onderscheid in alle dingen. Er zijn problemen met zelfdoding, seksuele problemen, kinderen die niet gelieft zijn etc etc.... en het zijn er niet 2 of 3. Velen gaan gebukt onder problemen die voortvloeien en de tijden waarin we leven en ouders die er niet zijn voor hun kinderen.

 

Met de Groep T.p.C. (Jeugd voor Christus) gaatn we voorwaards. We zijn naar verschillende dorpen geweest en ook een lang week-end naar Oltenie (een gebied met veel problemen). We hebben daar God mogen verkondigen en mensen mogen bemoedigen. God is GOED!

 

Wat er verder gebeurd...

In Mei heb ik oficieel de taak overgenomen als directeur van C.C.I Roemenie. Zoals dit gaat in Roemenie duurt het nog even voordat alle papieren rondslomp is afgehandeld. C.C.I. Roemenie bestaat al in aantal jaar maar is eigenlijk nog aan het begin. De stichting promoveert Christelijke kampen en persoonlijk zie ik dat dit een goed middel is om anderen te bereiken met de goede boodschap. In de jachtige tijden waarin we leven is het goed om een week op kamp te gaan en stil te staan bij waar het werkelijk om gaat in het leven.

Roemenie verkeerd nu in een post-zendelingen tijd. Na de val van het comunisme waren er velen kerken en zendelingen die het land bestormden en er veelal goed werk deden. Nu is er een tijd aangebroken dat kerken en zendelingen niet meer geintereseerd zijn door verschillende motieven in Roemenie. Christelijke kampen en campings waren voorheen vaak voor een groot deelgesponserd en nu is er een tijd aangebroken dat de geldkraan dicht gaat of al is en dat vele niet meer weten hoe nu verder te gaan. C.C.I. wil de christelijke kampen en camings bijstaan en begeleiden in de toekomst. Het is voorals nog op vrijwillige basis, maar we zien uit naar de toekomst.

Contactgegevens van:
Andrei van der Elst

Str. Teiului 16 Sc.B Nr.14
300681 Timisoara
Romania
Email: andreivde@yahoo.com
Skype : Andreivdelst

Voor Giften: 1501.27.634
Bic: RABONL2U
Iban: NL97RABO01501276 34
t.n.v. Iteams
inzake Van der Elst
Roemenië.

*/